Prosjekt 3
Tidevannets nullpunkt / Amphibiome

Amphibiome av kunstnerduoen Studio ThinkingHand (DK/AU)

Materialprøver, foto: Erling Svensen .

Med et dypdykk ned på havbunnen uten for Eigersund og Sokndal Kommune i Rogaland presenterer Studio ThinkingHand deres ambisiøse kunstprosjekt: "Amphibiome". Kunstprosjektet er et likeverdig samarbeid mellom kunst, vitenskap og natur og setter fokus på tidevannets nullpunkt. Som en del av en omfattende lokal utviklingsplan bygger kunstverket bro mellom de to kommunenes unike geologi, regionens UNESCO-anerkjennelse, og en bærekraftig fremtidsvisjon.

Ved å invitere kunstnere inn i dette stedsutviklingsprosjektet, søker vi å berike folks forbindelse med sjøen og de omliggende landskapene.

I samarbeid med lokale dykkere, marineforskere, og ved bruk av forskjellige lokale materialer - fra gjenbruksbetong til glass og leire - vil kunstnerne senke fem skulpturelle skiver ned i havet rundt det amfidromiske punktet. De skiftende årstidene vil skape vekst av maritim biomasse på skivene, noe som muliggjør banebrytende forskning på regional biodiversitet og industriens miljøpåvirkning.

Etter seks måneder vil disse skulpturene heies opp igjen fra havet og finne sine permanente plass på to lokasjoner langs kysten: utenfor Jøssingfjord Vitenmuseum i 2023 og på Egersunds havn (lokalt kalt Byteltstomta) i 2025. Lokasjonene viser til ytterpunktene i nullpunktets bevegelsesbane, samtidig som de former to fleksible og attraktive møteplasser.

Nysgjerrig?

Dykk dypere ned i kunstnernes produksjon og utforsk sammenkoblingen mellom kunst, vitenskap og natur

TUSEN TAKK FOR GENERØS STØTTE
KORO - Kunst i Offentlige Rom, Nordisk Kulturkontakt Mobility Funding, Eigersund Kommune, Rogaland Fylkeskommune, Nordisk Kulturfond, Jøssingfjord Vitenmuseum, Eigersund Næring og Havn KF og Sokndal Kommune.

Skulpturenes reise under vann

Kunstnerne og dykkerne samarbeider og sikrer at hver disk plasseres med presisjon under vann. Videoen viser hvordan de følger utviklingen og veksten på skivene, som er på bunnen av havet gjennom sesongene. Etter 6 måneder skal de heises opp og konserveres i kunstnernes studio.

Videokreditering: Erling Svensen.

Previous
Previous

Prosjekt 2 - Konkurranse om et offentlig kunstverk

Next
Next

Prosjekt 4 - recidencyopphold for to kunstnere